Nieuwe serie frezen in RVS

Pramet OEHT achtkantige wisselplaatRoestvast staal frezen? Kijk bij Pramet

Tot de door Pramet gelanceerde producten behoort onder meer een gloednieuwe serie frezen en wisselplaten voor het efficiënt vlakfrezen van roestvast staal. Deze veelzijdige serie omvat OEHT achtkantige wisselplaten voor een snijdiepte van 4 tot 10 mm, REHT ronde en XEHT wiper-wisselplaten. Door de toepassing van acht snijkanten – het hoogste beschikbare aantal voor positieve wisselplaten – biedt de nieuwe serie de klant een efficiënte oplossing. Met de wiper-wisselplaat beschikt de klant over een gereedschap dat een ongekende voedingssnelheid levert en het oppervlak perfect afwerkt.

 

 De S45OE, de nieuwe dubbel positieve 45°-frees van Pramet, is verkrijgbaar tot een diameter van 200 mm en is voorzien van inwendige koelkanalen. Dankzij het universele ontwerp kan één en dezelfde freesbody zowel gebruikt worden met achtkantige wisselplaten voor vlakfrezen als met ronde wisselplaten voor vlak- en kopieerfrezen. De nieuwe wisselplaten kunnen zelfs gebruikt worden op machines met een beperkt vermogen en hebben in combinatie met een nieuwe freesbody een hoge verspaningscapaciteit bij een lage snijkracht. Ook de kans op trillen is afgenomen, wat bij het bewerken van kostbare onderdelen een belangrijke factor is.

Pramet OEHT achtkantige wisselplaat inserts

 

Karel Tiefenbach, productmanager voor wisselplaat-verspaningsproducten bij Dormer Pramet:

Onze nieuwste serie producten voor de bewerking van roestvast staal biedt de klant extra efficiënte en veelzijdige opties."

 

De frezen zijn voorzien van positieve axiale en radiale snijhoeken, waardoor de snijbeweging wordt geoptimaliseerd en spanen van het werkstuk worden weggeleid. Onze S45OE-serie biedt een grotere keuze aan diameters en vormt een uitbreiding van ons assortiment frezen met een dubbel positieve geometrie. Dit betaalt zich met name uit bij broze werkstukken, een instabiele opspanning of als het materiaal de neiging tot verharding heeft, een bekend probleem bij het bewerken van roestvast staal.”

Bij de OEHT-wisselplaten zijn drie nieuwe positieve geometrieën – MF, MM en M – geïntroduceerd voor uiteenlopende snijomstandigheden.

  • MF is een scherpe en zeer positieve geometrie voor de nabewerking van roestvast staal, constructiestaal en non-ferrometalen.
  • MM is een scherpe en positieve geometrie voor de bewerking van roestvast steel bij middelzware snijomstandigheden.
  • M is een positieve geometrie met stabilisator die geschikt is voor zware snijomstandigheden in materialen zoals zacht staal en harder roestvast staal.

 

De nieuwe geometrieën kenmerken zich door lagere snijkrachten en een grotere duurzaamheid en kunnen met of zonder koelmiddel gebruikt worden. Een overzicht van alle nieuwe series wisselplaatgereedschappen die Dormer Pramet in november 2015 gelanceerd heeft, vindt u in de recentste productbrochure. Neem voor een gedrukt exemplaar of meer informatie contact op met uw lokale verkoopkantoor van Dormer Pramet.

 

Bekijk de nieuwe serie frezen en wisselplaten in actie: