Gereedschaphouders

Op dit moment zijn de gereedschaphouders nog niet te bestellen via onze webshop. Voor bestellingen van gereedschaphouders kunt u direct contact opnemen met een van onze experts. Daarnaast kunnen zij u adviseren over de beste houder voor uw gereedschap. Ook kan u de online catalogus raadplegen voor ons gehele aanbod aan Pramet-gereedschapshouders.

De gereedschapshouder is een essentiële schakel voor het optimaal inzetten van het verspanende gereedschap. Als verbinding tussen de machine en het gereedschap dient de klemkracht en rondloopnauwkeurigheid optimaal te zijn om het vermogen van de machine en de verspaningscapaciteit van het gereedschap volledig te kunnen benutten. Dormer Pramet biedt een uitgebreid assortiment gereedschapshouders aan dat voldoet aan de hoogste hedendaagse industrienormen.

De juiste keuze van de gereedschapshouder is afhankelijk van het type machinespindel en het soort gereedschap dat opgespannen moet worden. Binnen het assortiment gereedschapshouders (ook wel toolholders, boorkoppen of spantanghouders genoemd) vindt u de verschillende soorten onder ‘opnames’. Hier vindt u soorten opnames zoals spangtangopnames, weldonopnames, hydraulische opnames, krimphouders, opstekdoornen en boorhouders. De (reserve) onderdelen, sleutels en overige toebehoren vindt u onder ‘onderdelen en toebehoren’.

 

U kan de catalogus met ons volledig assortiment aan gereedschapshouders hier downloaden.

 

Tips en aandachtsgebieden 

  • Probeer altijd te streven naar een zo kort mogelijk combinatie van het gereedschap en de houder. Hiermee bevordert u de stabiliteit en krijgt u betere resultaten.
  • Gebruik voor nauwkeurig werk precisiehouders zoals de krimphouder of hydraulische houder.
  • Voor high speed bewerkingen zijn de gebalanceerde gereedschapshouders de beste keus.
Afbeelding